heimer

Heimer István M.A. GCFP Feldenkrais mozgástanár, a módszert az USA-ban (Santa Fe, Maui), Münchenben és Bécsben tanultam a négy éves Nemzetközi Oktatóképzőn és 2006 óta tanítok itthon. Az elmúlt években tartottam szemináriumot több nemzetközi vállalatnál, zenészeknek (Nemzetközi Fuvola Kurzus, Győr), Pilates oktatóknak, kettlebelleseknek (RKC), jógázóknak, színészeknek, táncosoknak.

Sok mindent kipróbáltam, tinédzser korom óta jógázom, űzök különféle sportokat és már a hetvenes években megismerkedtem számos alternatív mozgásterápiás módszerrel, mint pl. az Alexander vagy az Eutony, és a Tai Chi; de ahhoz fogható könnyedséget, amit néhány Feldenkrais óra után éreztem, sehol máshol nem tapasztaltam.

Ekkor határoztam el, Pamela Cordell, első tanárom biztatására, hogy elkezdem a 4 éves Nemzetközi Tanárképző tanfolyamot.

„Aki elkezdi, vigyázzon, mert alapvető változásokra számíthat!” – Figyelmeztet egyik amerikai oktató:
„Lehet, hogy csak a konyhát akarja kifesteni és elköltözik Hawaiira.”

Ez számomra különösen találó volt, hiszen két szemesztert Mauin (Hawaii) tanulhattam.

Akiktől tanultam

Mindannyian Feldenkrais első, San Francisco-i tanfolyamának résztvevői voltak:

  • Jerry Karzen, Maui, Hawaii
  • Russell és Linda Delman Kailforniából
  • Ned Dwelle, Carl Ginsburgh, Myriam Pfeffer, Ivan Jolly, Jeremy Krauss – a legkiválóbb tanárok, akik világszerte oktatják a 4 éves Tanárképzők és a Mester Kurzusok résztvevőit.

Comments are closed.