Feldenkrais (nem csak) futóknak

Tom Williamson, ez a már nem annyira fiatal férfi, elmondja ezen a videón, hogy 12 éves rendszeres futás következtében krónikus ín,- és kötőszöveti gyulladás alakultak ki a lábában, ami állandó fájdalommal járt és amin semmiféle gyógymód nem segített. Végül rátalált a  Feldenkrais módszerre ®  és néhány egyéni és csoportos óra után nem csak a fájdalmai szűntek meg, de azt is megtanulta, hogyan használja jobban a testét, hogyan mozogjon könnyebben. Idén már három maratont futott, egyiken élete eddigi legjobb eredményével és két triatlon versenyen is részt vett.

A Feldenkrais módszer ® nem azt tanította meg, hogyan fusson, hanem azt, hogyan használja tudatosan a testét, hogy a test minden része kapcsolódik egymáshoz, amit gépész mérnökként logikusnak is talált. (Moshe Feldenkrais gépész mérnök is volt.) Megtanulta hogyan tud könnyebben, kellemesebben és elegánsabban mozogni – amit minden Feldenkrais órán tanulunk!

Ma már nem hagyna ki egyetlen Feldenkrais órát sem, és ha csak egy helyre járhatna, az biztosan a Feldenkrais tanfolyam lenne!

 

Bookmark the permalink.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .