A fizikai erőnlét és a Feldenkrais Módszer®

A mozdulat amit megtanulunk, automatikussá válik.

Legyen valaki akár sportoló, fogorvos, modell vagy kozmetikus… a napi rendszerességgel végzett egyforma mozdulatok jellemzőek lesznek ránk és ugyanakkor korlátot is jelentenek. Sérülés, trauma esetén rögtön igyekszünk minimalizálni a fájdalmat és maximalizálni a kontrollt. Ebből a nem-tudatos alkalmazkodásból alakul majd ki a bicegés, a rossz testtartás, amit mindannyian jól ismerünk. Ha félünk a fájó lábbal lépni vagy óvjuk a vállunkat, a rossz mozdulat még a fájdalom elmúltával is megmarad.

Az hogy automatikusan tudunk mozogni, áldás és átok egyszerre.

A gondolkodás nélküli mozgás – ahogy lélegzünk, fűzzük be a cipőnket vagy gesztikulálunk – egyszerre szabaddá tesz és ugyanakkor elválaszt minket a testünktől. Amikor már minden mozgás automatikusan történik, nagyon nehéz megváltoztatni hogyan viselkedjünk, hogyan reagáljunk.

A Feldenkrais módszer ® órán fokozatosan megszabadulunk ettől az automatizmustól. Minden óra egy kaland, egy felfedező út amelyen megtapasztaljuk azt a képességünket hogyan tudunk könnyebben, kevesebb erőlködéssel mozogni hogy testileg-lelkileg szabadabbak lehessünk.

Korábbi résztvevők írták:

“Remek stressz oldó, a lelki problémák legjobb gyógyszere.” V. Vali shiatsu terapeuta.

“Mintha a testemet és a lelkemet is kivasalnád. Testben, lélekben is felfrissülve érek haza.” B. Anna matematikus.

“Olyan mozdulatokra leszek figyelmes, amelyeket egyszerűen évek óta nem tudtam megtenni. Mintha megolajozódott volna az 55 éves szerkezet.” H. Anna

Bookmark the permalink.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .