A zeneterápia és a Feldenkrais módszer

image006A Feldenkrais módszer ® zenészek körében (is) rendkívül népszerű Nyugat-Európában, az Egyesült Államokban és Kanadában. Németországban minden művészeti iskolában tanítják. (Ott persze minden klinikán és a népi iskolákban is elérhető!) Zenészeknek különösen hasznos, hiszen ők (is) egyoldalú stressznek vannak kitéve és mint tudjuk, a Feldenkrais módszer ® az egyik legjobb stressz oldó. Ezen felül segíti a zenészeket, hogy könnyebben kevesebb erőlködéssel játszanak.

Moshe FELDENKRAIS jó barátja volt számos művész, akikkel rendszeresen foglalkozott. Folyamatosan tartott képzést Peter BROOK párizsi világszínházában és 14 éven keresztül minden évben tanított a világhírű Igor MARKEVICH karmester kurzusán Salzburgban és Monte Carlóban. FELDENKRAIS tanárok szerte a világon foglalkoznak zenészekkel. Paul RUBIN például a San Franciscói filharmonikusokkal.

A budapesti órákat is látogatja néhány lelkes zenész és nyáron részt vettem ITTZÉS Gergely fuvola mester kurzusán Győrben, ahol szintén lett néhány híve a módszernek.

BECZE Szilvia az MR3 Bartók rádión nemrég elhangzott műsorát a zeneterápiáról meghallgathatja a lenti linken, illetve azt a részét ami velem készült és arról szól hogyan segítheti a Feldenkrais módszer ® a zenészeket (is).

Bookmark the permalink.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .